Home      Blogs      

Wanneer moet ik mijn dakgoot laten vervangen?

Wanneer moet ik mijn dakgoot laten vervangen?

Zie je zichtbare scheuren in je dakgoten, ontstaat er lekkage in je woning of hangt jouw dakgoot niet meer stevig? Dan is het hoog tijd om je bestaande dakgoten op korte termijn te laten vervangen. Door het probleem direct aan te pakken, voorkom je een hoop problemen in de toekomst. Wij hebben een aantal signalen voor jou op een rijtje gezet, zodat je precies weet wanneer je een dakgoot moet vervangen. Voorkomen is beter dan genezen. Daarnaast ontdek je het beste alternatief voor je bestaande dakgoot, namelijk aluminium dakgoten. Wij lichten de voordelen en kosten van aluminium dakgoten uit. Lees gauw verder en laat je inspireren.

5 signalen om je dakgoten direct te vervangen

Laten jouw dakgoten signalen zien van schade of slijtage? Merk je een vervelende lekkage in je woning? Door je dakgoten op korte termijn te vervangen, is jouw woning (en inboedel) beschermd tegen vochtproblemen en beschadigingen. Hieronder hebben we enkele gevolgen opgesomd, zodat je beter inzicht hebt wanneer je de dakgoten moet laten vervangen:

 1. Roestvorming of corrosie: wanneer je merkt dat je dakgoten roestig zijn of tekenen van corrosie vertonen, dan is dat een teken dat ze aan het einde van hun levensduur zijn. Roest kan de oppervlakte aantasten en vervolgens zorgen voor vervelende lekkages.
 2. Lekkages: scheuren, gaten of losse verbindingen kunnen lekkages veroorzaken. Lekkages kunnen leiden tot schade aan de fundering, gevel of andere delen van je huis. In dit geval is het raadzaam om direct jouw dakgoot te laten vervangen.
 3. Loszittende of hangende dakgoten: een dakgoot die verzakt of doorhangt, kan problemen veroorzaken zoals wateroverloop of belemmeringen in de waterafvoer. Dit kan uiteindelijk schade aan je goten en woning veroorzaken.
 4. Ernstige beschadiging: bij ernstige schade aan de dakgoot, zoals grote scheuren, vervormingen of ontbrekende delen, is het verstandig om de dakgoot volledig te vervangen in plaats van te repareren.
 5. Levensduur: wanneer je bestaande dakgoten vele jaren oud zijn en tekenen van veroudering vertoont, is het verstandig om de dakgoten te vervangen voordat er grote problemen optreden. Oude dakgoten zijn vaak minder efficiënt en vereisen meer onderhoud.

Voordelen van aluminium dakgoten

Wanneer het tijd is om je dakgoten te laten vervangen, wil je natuurlijk een betaalbaar en duurzaam alternatief voor je bestaande goten. Heb je een dakgoot van pvc of zink? Dan raden we aan om aluminium dakgoten te plaatsen. Aluminium heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen. Welke voordelen dat precies zijn? Onderstaand hebben we alle voordelen voor je opgesomd.

 • Duurzaamheid: aluminium is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie, roest en alle weersomstandigheden. Hierdoor gaan aluminium dakgoten langer mee dan pvc-goten.
 • Lichtgewicht: aluminium is licht van gewicht, zodat de installatie snel verloopt. Het lichte materiaal zorgt ervoor dat de dakconstructie minder belast wordt.
 • Vormvast: aluminium behoudt zijn vorm, zelfs onder invloed van temperatuurveranderingen. Het gaat niet uitzetten of krimpen.
 • Onderhoudsvriendelijk: aluminium dakgoten vereisen weinig onderhoud. Het materiaal is niet gevoelig voor roest of corrosie en hoeft niet geschilderd te worden. Een periodieke reiniging is voldoende om de dakgoot in goede staat te houden.
 • Modern: aluminium dakgoten hebben een modern uiterlijk. Bovendien is aluminium verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je de dakgoten kunt afstemmen op de uitstraling van je woning.
 • Milieuvriendelijk: aluminium is een recyclebaar en milieuvriendelijke materiaal, wat betekent dat het na gebruik perfect kan worden gerecycled.

Ben je van plan om je dakgoten te vervangen? Dan is het verstandig om een ervaren professional in te schakelen om de dakgoten vakkundig te installeren. Dakgoten op maat is de specialist in het leveren en monteren van aluminium dakgoten. Heb je vragen over de kosten? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of vraag een offerte aan.

Scroll naar boven