Zinken dakgoot vervangen

Home      Zinken dakgoot vervangen

Voorkom waterschade en schimmelvorming

Is jouw zinken dakgoot aan vervanging toe? Zijn er grote scheuren ontstaan of heb je last van een lekkende dakgoot? Hoog tijd om jouw beschadigde dakgoot te vervangen, zodat je vervelende vochtproblemen voorkomt. Je kunt weer kiezen voor een dakgoot van zink, maar wij bieden een beter alternatief, namelijk aluminium dakgoten. Aluminium is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur van maar liefst 25 jaar. Een uitstekend alternatief voor materialen als zink, PVC en hout. Schakel Dakgotenopmaat in en wij vervangen jouw zinken dakgoot voor aluminium. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Zinken dakgoten vervangen voor aluminium

Dakgoot reparatie

Het nadeel van zinken dakgoten is dat het materiaal gevoelig is voor corrosie. Zinken goten die jarenlang aan alle weersomstandigheden zijn blootgesteld, kunnen op den duur corrosie gaan vertonen. Hierdoor bestaat de kans dat er lekkages ontstaan. Bij aluminium dakgoten is dit niet het geval, omdat aluminium corrosiebestendig is. Aluminium dakgoten worden gemaakt uit een rol aluminium met een (gekleurde) coating. Deze stevige coating is krasvast en beschermt de oppervlakte tegen krassen of beschadigingen. Aluminium dakgoten kunnen tot wel 25 meter naadloos geplaatst worden. Bij een zinken dakgoot moeten meerdere delen aan elkaar gesoldeerd worden, waardoor de kans groter is op lekkages.

  • Schuren en stallen;
  • Hallen en loodsen;
  • (Vakantie-) woningen;
  • Renovatie / vernieuwing verouderde dakgoten;
  • Nieuwbouw.

Redenen genoeg om jouw dakgoten te vervangen voor aluminium. Een aluminium dakgoot is geschikt voor renovatie, ter vervanging van jouw beschadigde zinken goten of te gebruiken voor nieuwbouw, boerderijen en bedrijfshallen. Een zinken dakgoot vervangen is altijd vakwerk. Wanneer je weinig ervaring hebt, raden wij je aan om dit uit te besteden. Dakgoten op maat is de landelijke specialist op het gebied van aluminium dakgoten. Van renovaties tot nieuwbouw, wij realiseren projecten door heel Nederland.

Heb je vragen of advies nodig over onze aluminium dakgoten op maat? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of vraag een offerte aan.

Kleurenpallet

Aluminium dakgoten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de uitstraling van de goten af te stemmen op jouw woning, schuur of loods.

Bevestiging dakgoot

Er zijn verschillende manieren om een dakgoot te vernieuwen voor aluminium. Afhankelijk van het project en de grootte van het dak zijn er twee mogelijkheden.

Bevestiging dakgoot met binnenbeugel:
Standaard worden de goten bevestigd door middel van aluminium binnenbeugels die zich bevinden in de goot en dus niet zichtbaar zijn van buitenaf. Dit geeft de goot een strakke uitstraling en maakt dat de goot eenvoudig te reinigen is. Bij de toepassing van binnenbeugels bij een aluminium goot is een muurplaat vereist en dient de overstek niet te groot te zijn.

Bevestiging dakgoot met buitenbeugel:
‘Klassieke’ buitenbeugels worden veelal toegepast bij renovaties of woningen met een landelijke uitstraling. Bij projecten met dak en wandbeplating, zoals golfplaten dienen er soms staartbeugels te worden toegepast door het ontbreken van muurplaat of als de overstek te lang is voor standaard bevestigingssystemen.

Heb je vragen over onze dakgoten? Neem contact met ons op voor advies of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Rustieke dakgoot

De rustieke dakgoot wordt veel in Nederland toegepast. Deze goot heeft boven een opening van 20 cm en heeft hierdoor een grote afvoercapaciteit van 462 liters/per minuut. De aluminium dakgoot heeft een rustieke en strakke uitstraling en is voor elke project, van woningbouw tot industrie uitstekend toepasbaar. Neem contact op of vraag een offerte aan!

Strakke bakgoot

Een strakke bakgoot is een dakgoot voor de afvoer van hemelwaterafvoer met een rechthoekige vorm en een platte bodem. De bakgoot is een al lang bekend type dakgoot en daarom zie je een bakgoot vaak ook bij oudere woningen. Het is daarnaast één van de meest voorkomende dakgoten en de populairste vorm dakgoot in Nederland en in België.
Scroll naar boven