Zinken dakgoten

Home      Zinken dakgoten

Zinken dakgoten zijn duurzaam en onderhoudsarm

Zijn jouw dakgoten aan vervanging toe of moeten er nog dakgoten geplaatst worden? Laat zinken dakgoten op locatie installeren en profiteer van vele voordelen. Zinken dakgoten zijn duurzaam, bestand tegen diverse weersomstandigheden en vereisen weinig onderhoud. Dakgoten van zink bieden een combinatie van voordelen, waaronder esthetisch en maatwerk, waardoor ze een populaire keuze zijn voor dakgoten bij veel huiseigenaren en aannemers. Dakgoten op Maat is de landelijke specialist op het gebied van zinken dakgoten. Van renovaties tot nieuwbouw, wij realiseren projecten door heel Nederland.

Weersbestendig.

Hoge kwaliteit.

Onderhoudsvrij.

Uitstekende prijs.

Duurzaam.

Lange levensduur.

Voordelen van zinken dakgoten

1. Duurzaamheid: zink is een duurzaam materiaal dat lang meegaat, waardoor zinken dakgoten een langdurige oplossing zijn voor het afvoeren van regenwater.

2. Weerbestendigheid: zink is bestand tegen diverse weersomstandigheden, inclusief extreme temperaturen, UV-straling en vochtigheid.

3. Onderhoudsarm: zinken dakgoten vereisen weinig onderhoud. Ze hoeven niet vaak te worden gereinigd en hebben geen speciale afwerkingen of coatings nodig.

4. Esthetiek: zinken dakgoten hebben een natuurlijke uitstraling die goed past bij zowel moderne als traditionele architectuur. Na verloop van tijd ontwikkelt zink een karakteristieke patinalaag, waardoor het een unieke uitstraling krijgt.

5. Maatwerk: zinken dakgoten kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een gebouw, inclusief verschillende vormen en maten.

6. Montage: het toepassen van zink voor uw dakgoten is een arbeidsintensieve oplossing en vereist kennis en vakmanschap van het materiaal en de toepassingen.

Veelgestelde vragen over zinken dakgoten

Hoelang gaat een zinken goot mee?
De zinkdikte kan dusdanig zijn afgenomen dat er gaatjes in ontstaan. De levensduur van een zinken dakgoot is afhankelijk van de belasting van de goot, het klimaat en de ligging. Een goed gemonteerde en onderhouden dakgoot moet minimaal 40 jaar meegaan.

Hoe vaak moeten zinken dakgoten vervangen worden?
Een dakgoot zal vervangen moeten worden wanneer er scheuren of barsten in de goot zitten. Over het algemeen gaat een nieuwe zinken dakgoot tussen de 20 en 30 jaar meegaan. Het is dan wel aangeraden om de dakgoten te voorzien van regelmatig onderhoud.

Kan zink poreus worden?
Een lekkage op de soldeernaad kan vaak worden gerepareerd door de verbinding opnieuw te solderen of af te dichten met vloeibaar zink. Het risico bestaat echter dat het zink na verloop van tijd zo poreus en dun is geworden dat de duur van de reparatie niet kan worden gegarandeerd.

Is een zinken dakgoot in verschillende kleuren te leveren?
Nee, zinken dakgoten zijn niet in diverse kleuren te verkrijgen. Wil je de dakgoten afstemmen op de uitstraling van je woning? Wij leveren ook aluminium dakgoten, dit materiaal is onder andere te leveren in wit (RAL 9010), antraciet (RAL 7016), zwart (RAL 9005) en grijs (RAL 7036).

Daarnaast worden zinken dakgoten altijd op maat gemaakt en aluminium dakgoten worden standaard in bepaalde modellen (rustieke of strakke goot) geleverd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan.

Offerte opvragen of op zoek naar vrijblijvend advies?​

Heb je vragen of advies nodig over onze aluminium dakgoten op maat? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of vraag een offerte aan.

Recente projecten

Wij streven naar tevredenheid
Scroll naar boven