Dakgoot vernieuwen

Home      Dakgoot vernieuwen​

Voorkom waterschade en schimmelvorming

Zijn jouw dakgoten aan vervanging toe? Zijn er scheuren ontstaan of heb je veel last van een lekkende goot? Dan is het vernieuwen van je dakgoten de volgende stap. Wij leveren en monteren een duurzame oplossing, namelijk aluminium. Aluminium is betaalbaar, onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur van maar liefst 25 jaar. Een uitstekend alternatief voor zink, PVC en hout. Voorkom vervelende vochtproblemen en laat direct jouw dakgoten vernieuwen door een specialist. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Dakgoten vernieuwen voor aluminium goten

Dakgoot reparatie

Ben je van plan om jouw dakgoten te vernieuwen? Overweeg de voordelen van aluminium. Aluminium dakgoten worden gemaakt uit een rol aluminium met een (gekleurde) coating. Deze stevige coating is krasvast en beschermt de oppervlakte tegen krassen of beschadigingen. Aluminium dakgoten kunnen tot wel 25 meter naadloos geplaatst worden. Bij een zinken dakgoot moeten meerdere delen aan elkaar gesoldeerd worden, waardoor de kans groter is op lekkages. Dankzij de flexibiliteit van aluminium is het materiaal voor ieder project toe te passen:

  • Schuren en stallen;
  • Hallen en loodsen;
  • (Vakantie-) woningen;
  • Renovatie / vernieuwing verouderde dakgoten;
  • Nieuwbouw.

Redenen genoeg om jouw dakgoten te vernieuwen met aluminium. Een aluminium dakgoot is geschikt voor renovatie, ter vervanging van jouw beschadigde zinken goten of te gebruiken voor nieuwbouw, boerderijen en bedrijfshallen. Een dakgoot vernieuwen is altijd vakwerk. Wanneer je weinig ervaring hebt, raden wij je aan om dit uit te besteden. Dakgoten op maat is de landelijke specialist op het gebied van aluminium dakgoten. Van renovaties tot nieuwbouw, wij vernieuwen dakgoten door heel Nederland.

Kleurenpallet

Aluminium dakgoten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de uitstraling van de goten af te stemmen op jouw woning, schuur of loods.

Bevestiging dakgoot

Er zijn verschillende manieren om een dakgoot te vernieuwen voor aluminium. Afhankelijk van het project en de grootte van het dak zijn er twee mogelijkheden.

Bevestiging dakgoot met binnenbeugel:
Standaard worden de goten bevestigd door middel van aluminium binnenbeugels die zich bevinden in de goot en dus niet zichtbaar zijn van buitenaf. Dit geeft de goot een strakke uitstraling en maakt dat de goot eenvoudig te reinigen is. Bij de toepassing van binnenbeugels bij een aluminium goot is een muurplaat vereist en dient de overstek niet te groot te zijn.

Bevestiging dakgoot met buitenbeugel:
‘Klassieke’ buitenbeugels worden veelal toegepast bij renovaties of woningen met een landelijke uitstraling. Bij projecten met dak en wandbeplating, zoals golfplaten dienen er soms staartbeugels te worden toegepast door het ontbreken van muurplaat of als de overstek te lang is voor standaard bevestigingssystemen.

Heb je vragen over onze dakgoten? Neem contact met ons op voor advies of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Rustieke dakgoot

De rustieke dakgoot wordt veel in Nederland toegepast. Deze goot heeft boven een opening van 20 cm en heeft hierdoor een grote afvoercapaciteit van 462 liters/per minuut. De aluminium dakgoot heeft een rustieke en strakke uitstraling en is voor elke project, van woningbouw tot industrie uitstekend toepasbaar. Neem contact op of vraag een offerte aan!

Strakke bakgoot

Een strakke bakgoot is een dakgoot voor de afvoer van hemelwaterafvoer met een rechthoekige vorm en een platte bodem. De bakgoot is een al lang bekend type dakgoot en daarom zie je een bakgoot vaak ook bij oudere woningen. Het is daarnaast één van de meest voorkomende dakgoten en de populairste vorm dakgoot in Nederland en in België.
Scroll naar boven